19 Mayıs 2012 Cumartesi

ŞOK!!! İşyerlerine "KARDEŞLER ..." ismini koymak yasaklanıyor!

Kardeşler kebap, Kardeşler oto, Kardeşler turizm, Kardeşler nakliyat, restoran, nalburiye, tekstil, gıda vs. vs....

Artık yukarıdaki şekilde işyeri tabelasına gelişigüzel kardeşler bilmemne dükkanı açmaya  kısıtlama geliyor. Yeni anayasa paketinde henüz taslak aşamasında olan kanun tasarısında; böylesi işyerlerine ilk açılışta yasak, mevcut firmalara ise 90 gün içerisinde isimlerini düzeltme süresi verilecek. Kanuna uymayan işyerleri mühürlenerek sahiplerine de para cezası kesilecek.

Yasa teklifini veren milletvekili Hasan Fikret Fidan'a telefonla bağlanan ekibimiz konu ile ilgili sorduğu sorular karşısında milletvekilinden şu yanıtları aldı:

- "Efendim işyerlerinde görüyoruz, kardeşler lokantası, oto tamiri, züccaciye falan filan, tamam da hangi kardeş, kaç kişi, kim büyük, kim küçük, abla mı abi mi? Halkın kafasını karıştırmaktan öte birşey değil. Tüketicilerin korunması adına bu kavram kargaşasının önüne geçmenin yanında aslında kanayan bir yaraya barnak basmaktı bizim görevimiz. 

Bundan böyle kim olduğu belirsiz kardeşlerin bir araya gelerek dükkan açmalarına müsade etmeyeceğiz. İlla açacağım diyen varsa tabelanın yanına; isimlerini, büyük olanın abi, abla diye parantez içinde belirtilmesini zorunlu kılacağız" şeklinde görüş belirtti.

Bunun yanında Yurtseven Kardeşler grubuna ise ne olacağı merak konusu...
Paylasmazsam ölürüm.. Facebook +Google Twitter
ALMANYA BUNU KONUŞUYOR!! Almanya'da emekliliğine birkaç ay kalan bayan memura bilgisayar kullanmayı öğretmek için seferber olan kaymakamlık 8 aylık eğitimin ardından diplomasını taktim etmek üzere daireye gittiklerinde gördükleri manzara karşısında adeta şok oldular. Olayda; yazı hatasını dakstille monitör camını silen memurenin son vukuatının ardından ilgililer pes ettiklerini açıkladı. [...] Haberin Devamı

 
Blogger Widget