1 Mayıs 2012 Salı

Ölü ozanlar derneği Türk Dil Kurumu'nu göreve çağırdı


Ölü Ozanlar derneği Çorum şubesi düzenlediği basın toplantısıyla medyada yer alan hayatını kaybetti, yaşamını yitirdi şeklinde yer alan terimlerin yasaklanması yönünde önce Türk Dil Kurumu'nu ardından RTÜK'ü göreve davet etti.

Başkan yardımcısı Cenk İkincioğlu yaptığı açıklamada ölen bir insanın hayatını kaybetmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığına değinerek ölmek bir fiildir. Sahip olunan bir hayat ise kaybedilecek, kaybedilmek istenecek bir olgu değildir kim kaybetmiş de birisi hayatını tekrar bulup dirilmiştir diyerek konuya açıklık getirdi.

Ölmek kelimesinin türkçe bir kelime olduğunu vurgulayan İkincioğlu, bundan kimsenin kaçamayacağını, bu dünyanın sultan süleymana bile kalmadığını gerekli her yere anlatmaya çalıştıklarını, çağrılarına ise şimdiye kadar gasilhane müdürlüğünden başka hiç bir kurumun yanıt vermediğini vurguladı.
Paylasmazsam ölürüm.. Facebook +Google Twitter
ALMANYA BUNU KONUŞUYOR!! Almanya'da emekliliğine birkaç ay kalan bayan memura bilgisayar kullanmayı öğretmek için seferber olan kaymakamlık 8 aylık eğitimin ardından diplomasını taktim etmek üzere daireye gittiklerinde gördükleri manzara karşısında adeta şok oldular. Olayda; yazı hatasını dakstille monitör camını silen memurenin son vukuatının ardından ilgililer pes ettiklerini açıkladı. [...] Haberin Devamı

 
Blogger Widget