28 Nisan 2012 Cumartesi

Çiğdem mi Çekirdek mi tartışması büyüyor


Ayçekirdeği, çekirdek gibi isimlerle anılan milli çerezimizde isim kavgası yargıya taşınıyor. Ege bölgesi insanının çiğdem diye isimlendirdiği kuruyemiş artık başka isimlerle anılamayacak, satılamayacak ve tüketilemeyecek. 

Söz konusu olay bir grup Manisa'lı vatandaş'ın zevkle çitlettiğimiz kuruyemişin isim hakkının egeli vatandaşlarda kalması koşuluyla patent esntitüsüne başvurmasıyla alevlendi. Grup adına konuşma yapan İdris Y. çiğdemin çekirdek olarak adlandırılmasının kültürümüze saygısızlık olduğunu vurgulayarak aslında kamu yararına şimdiye kadar örtbas edilen bir soruna neşter vurduklarını belirtti.

Çiğdeme alternatif olarak  ayçekirdeği kavramının ise meseleyi sulandırmaktan öte gitmediğini ayçekirdeği diye bir bitki olmadığı, ayçiçeği bitkisinin çekirdeğine yüzlerce yıldır çiğdem denildiği eski yazıtlarda bile yer bulduğunu elindeki belge ile anlattı.

Dava nasıl eğer aksi yönde sonuçlanmaz ise artık ayçekirdeği, çekirdek adı adı altında ürün satan işyerlerinin kapısına mühür vurulması ve bu ürünleri tüketenlerin 1 ila 3 ay hapis ile karşı karşıya kalmalarının önü açılmış olacak.
Paylasmazsam ölürüm.. Facebook +Google Twitter
ALMANYA BUNU KONUŞUYOR!! Almanya'da emekliliğine birkaç ay kalan bayan memura bilgisayar kullanmayı öğretmek için seferber olan kaymakamlık 8 aylık eğitimin ardından diplomasını taktim etmek üzere daireye gittiklerinde gördükleri manzara karşısında adeta şok oldular. Olayda; yazı hatasını dakstille monitör camını silen memurenin son vukuatının ardından ilgililer pes ettiklerini açıkladı. [...] Haberin Devamı

 
Blogger Widget