1 Mayıs 2012 Salı

1 Mayısı evde kutlamaya valilikten izin çıkmadı

Bir grup vatandaşın 1 Mayıs işçi bayramını sokakta değil de evde kutlama talebi valilik tarafından sosyal tehlike barındırdığı gerekçesiyle reddedildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre sokaklarda halay çekerek, konser düzenleyerek veya slogan atarak yapılan 1 Mayıs eylemlerinin dışında yapılacak olası ev eylemleri lokal çapta görünmez örgütlenmelere davetiye çıkaracağı endişesiyle uygun bulunmadığı belirtildi.

Valilik sözcüsü basın mensuplarının ısrarlı soruları karşısında endişelerinin altında yatan nedenleri şöyle özetledi. Öneriyi getiren vatandaşlar evde kutlayacakları işçi bayramında tombala, kızma birader oyunları düzenleyeceklerini açıkladılar red gerekçemiz arasında yatan bu sebep ileride kumar, kaybedenin kazananı darp etme olasılığı taşıdığı açıktır. Ayrıca önerilerin içinde mısır patlatmak, ateşin üzerinde kestane pişirmek gibi ateşli silahlara muhalefet kanunu tahrik edici öğeler de yer alıyordu. 

Asıl bizi endişelendiren durum ise evlerde toplanan grupların ne için toplandığı, taplantılara kimlerin geldiğini gözlemleme imkanının güvenlik memurlarının gösetim alanlarının dışında kalması sebebiyle tespit etme, biber gazı atma, cop kullanma gibi caydırıcılık unsurları bertaraf edilme durumları bu red kararında ne kadar haklı olduğumuzun açık bir göstergesidir diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

Önerileri kabul edilmeyen işçiler ise hala şaşkın olduklarını, amaçlarının bayramı evde copsuz, dayaksız, biber gazsız kutlamak olduğunu anlattı. Aralarına provokatif eylemcileri sokmayacakları, sloganlarını salonda sessizce atacakları teminatını vermelerine rağmen yetkililerin duyarsızlıklarından yakındı. 

Grup, daha sonra valilik önüne siyah  karanfil atıp olaysız bir şekilde dağıldı.
Paylasmazsam ölürüm.. Facebook +Google Twitter
ALMANYA BUNU KONUŞUYOR!! Almanya'da emekliliğine birkaç ay kalan bayan memura bilgisayar kullanmayı öğretmek için seferber olan kaymakamlık 8 aylık eğitimin ardından diplomasını taktim etmek üzere daireye gittiklerinde gördükleri manzara karşısında adeta şok oldular. Olayda; yazı hatasını dakstille monitör camını silen memurenin son vukuatının ardından ilgililer pes ettiklerini açıkladı. [...] Haberin Devamı

 
Blogger Widget