7 Ağustos 2015 Cuma

Hayvandan insana ilk diş nakli yapıldı!

diş nakli

Amerikalı bilim adamları amazon nehrinde yaşayan yırtıcı tatlı su balıklarının insansı dişlerini 17 yaşındaki 13 yaşındaki Nicholas Jr isimli çocuğa nakletmeyi başardı!

Latince adı Acipenser Oldenstaedti olan kaya yayını balığının dişlerini uzun süredir araştıran bilim adamları, bu balıkların dişlerindeki mine oluşumunun çürümelere karşı çok etkili bir molekül barındırdığından insanlarda 100 yıl çürümeden ağızda formunu koruyan bir yapıya sahip olduğu ileri sürülüyor.

insansı diş

New Snt. üniversitesi bilim adamlarından Edward Clayton yaptığı açıklamada çürümeyen dişlerin artık hayal olmadığını, diş nakli ile artık doğal dişlerle ömür boyu ağrısız, dolgusuz yaşanabileceğini belirtti.
Paylasmazsam ölürüm.. Facebook +Google Twitter
ALMANYA BUNU KONUŞUYOR!! Almanya'da emekliliğine birkaç ay kalan bayan memura bilgisayar kullanmayı öğretmek için seferber olan kaymakamlık 8 aylık eğitimin ardından diplomasını taktim etmek üzere daireye gittiklerinde gördükleri manzara karşısında adeta şok oldular. Olayda; yazı hatasını dakstille monitör camını silen memurenin son vukuatının ardından ilgililer pes ettiklerini açıkladı. [...] Haberin Devamı

 
Blogger Widget