15 Ağustos 2012 Çarşamba

Okey milli takımı kuruldu !

Dört as oyuncu, üç yedek  bir joker yancı ve bir de teknik taktik adam olmak üzere 9 kişilik Okey Milli Takımı gerekli evrakları hazırlayıp Spor Tahkim Kurulu İzmir şubesine tescil için dün başvurusunu yaptı. 

Dünyada ne böyle bir organizasyon ne de ülkemizde okey ligi olmamasına karşın milli takım kurulması spor kamu oyunda günün espirisi haline geldi.

Milli takım sorumlusu Tamer Çopuroğlu, hedeflerinin bir sonraki olimpiyatlar olduğunu dile getirirken okeyin sporunun binlerce gönül vereni olan; zeka ve beceriye dayanan bir spor dalı olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: bilardo bir spor dalı olarak kabul ediliyorsa okey oyununun da böyle kabul görmesi gerektiğini söyledi.

Okey oyununun sanılanın aksine kahvede vakit öldürenlerin uğraş alanı değil, belli bir zeka ve beceri gerektiren okeye dönme, çifte gitme, çifterli oyun dalları ve hamleleriyle kendine has bir spor dalı olduğunu hatta okullarda aktivite olarak uygulanmasını şiddetle tavsiye ettiklerini açıkladı.
Paylasmazsam ölürüm.. Facebook +Google Twitter
ALMANYA BUNU KONUŞUYOR!! Almanya'da emekliliğine birkaç ay kalan bayan memura bilgisayar kullanmayı öğretmek için seferber olan kaymakamlık 8 aylık eğitimin ardından diplomasını taktim etmek üzere daireye gittiklerinde gördükleri manzara karşısında adeta şok oldular. Olayda; yazı hatasını dakstille monitör camını silen memurenin son vukuatının ardından ilgililer pes ettiklerini açıkladı. [...] Haberin Devamı

 
Blogger Widget