29 Ocak 2014 Çarşamba

Ekonomiyi şaha kaldıracak öneri: Hafta içi tatil olsun hafta sonu çalışılsın!

Öneri yasalaşırsa çalışanlara büyük müjde!

Bir grup dernek ve sivil toplum kuruluşunun ortak hazırladığı bildiriye göre haftasonu çalışılıp hafta içi tatil yapılmasının iş performansını olumlu yönde etkileyeceği, başarı ve üretim çıktısını arttıracağı açıklandı. Kamuoyu tarafından şaşkınlıkla karşılanan öneride iş maliyetlerinin %47 azalacağı üretim giderlerinde ise %54'lük düşüşle kar marşının yükselerek iş dünyasının kar rekorları kırabileceği bilgisi yapılan araştırmalarla bunu kanıtladığını söyleyen Hür Dayanışma ve Kalkınma forumu yetkilisi sayın Ahmet İnan Özcaner, marjinal kalkınmanın yolunun da burdan geçtiğini açıkladı.

Tasarılarını yakın bir gelecekte hükümete sunacaklarını açıklayan forum yetkilileri uygulama için pilot il seçilerek küresel ekonomide devrim niteliği taşıyan yeni ekonomi modelinin denenmesi gerektiğini vurguladı.

Teorinin çalışanlar tarafından ilgiyle karşılanarak birçok işçi ve çalışan şimdiden tatil planları yapmaya başladı.
Paylasmazsam ölürüm.. Facebook +Google Twitter
ALMANYA BUNU KONUŞUYOR!! Almanya'da emekliliğine birkaç ay kalan bayan memura bilgisayar kullanmayı öğretmek için seferber olan kaymakamlık 8 aylık eğitimin ardından diplomasını taktim etmek üzere daireye gittiklerinde gördükleri manzara karşısında adeta şok oldular. Olayda; yazı hatasını dakstille monitör camını silen memurenin son vukuatının ardından ilgililer pes ettiklerini açıkladı. [...] Haberin Devamı

 
Blogger Widget