27 Aralık 2012 Perşembe

Komiser'e "Konu Ne Ya" dedi 1 yıl hapis cezası aldı


İzmir'in Dikili ilçesinde iki yıl önce gittiği karakolda nöbetçi polise, 'Konu ne ya?' diye soran gazeteci, hapis cezası aldı. 
Nöbetçi polis memuru Ü.Y. tarafından, "Sen nasıl 'ya'lı konuşursun?" diye uyarılan Cemil Dirim, kendisini tanıtmak için gazeteci olduğunu söyledi. İddiaya göre bunu şahsına yönelik baskı olarak algılayan Ü.Y. şikayetçi oldu. Bunun üzerine yargılanan Dirim, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
BU NE YA'YA 1 YIL HAPİS
İzmir'de birçok ulusal gazetenin muhabirliğini yaptıktan sonra yerel ve bölgesel gazetelerle ulusal bir sağlık dergisi çıkarmaya başlayan Cemil Dirim hakkında, kamu görevlisinin görevini yapmasını engelleme ve görevini yaptırmamak için direnme suçlarından dava açıldı.
Mahkeme heyeti, "Konu ne ya?" diyerek kamu görevlisinin görevini yapmasını engellemek, iç huzuru ve güvenlik duygusunu bozacak şekilde endişeye sevk etmek suçundan gazeteci Dirim'e 1 yıl hapis cezası verdi.
Ceza, Dirim'in iyi halinden dolayı iki ay düşürülerek 10 ay hapse indirildi. Mahkemedeki iyi hali ve sabıkasız oluşu da dikkate alınarak, hükmün açıklanması ertelendi.
Paylasmazsam ölürüm.. Facebook +Google Twitter
ALMANYA BUNU KONUŞUYOR!! Almanya'da emekliliğine birkaç ay kalan bayan memura bilgisayar kullanmayı öğretmek için seferber olan kaymakamlık 8 aylık eğitimin ardından diplomasını taktim etmek üzere daireye gittiklerinde gördükleri manzara karşısında adeta şok oldular. Olayda; yazı hatasını dakstille monitör camını silen memurenin son vukuatının ardından ilgililer pes ettiklerini açıkladı. [...] Haberin Devamı

 
Blogger Widget